perjantai 26. huhtikuuta 2013

Näyttelykuulumisia...ja kuulumisia muutenkin!

Oho, onpas vierähtänyt pitkä aika kun on tullut tänne viimeksi kirjoiteltua! Hieman on meinannut opiskelu ja muut kiireet viedä aikaa ja ehkä vähän kevät laiskuuskin. Kevät on tullut ja lumet sulanut. Näyttelyt on pyörhtänyt käyntiin toden teolla. Niiden lisäsksi ollaan löydetty koirien kanssa ihan tästä läheltä Nummi-Pusulan koiraklubi jossa on monenlaista ohjelmaa koirille ja omistajille. Sulon kanssa käydään maanantaisin arkitottis kurssilla harjoittelemassa peruskäytöstapoja. Saa nähdä onko menestys parempaa kun Sisun kanssa viime keväänä. Ainakin koira on ahneempi ja perso kaikelle herkulle! Lisäksi ilmoittauduin molempien kanssa sunnuntain näyttelytreeneihin, joissa olisi tarkoitus hioa kavereiden seisomista paremmaksi. 


Näyttelykevät pyörähti meillä käyntiin 1. huhtikuuta Lappeenrannan kaikkien rotujen näyttelyssä, jossa mukana oli sekä Sulo että Sisu.

Ensin Sulo aloitti hienosti  Junnu luokassa saaden ERIn ja SA:n ja oli ykkönen. Tuomarina toimi George Schogol ja hän arvosteli Sulon seuraavasti:

"14months. Good type. Goot outline. Masculin head. Lovely neck and shoulder. Just soft in topline when moving. Still very young. Well balanced in angulations."

Seuraavaksi Sisu kisasi nuorten luokassa. Sisu esiintyi elegantisti saaden ERIn ja SA:n ja ollen nurten luokan kakkonen. Tulos ei ollut mikään itsestään selvyys vaan tuomari punnits todella pitkään ykkösen ja kakkosen välillä. Tuomarina Sisulla oli Harri Lehkonen ja hän arvioi Sisua näin:

"Kookas ryhdikäs uros. Pitkä maskuliininen pää. Erinomainen etuosa. Kaunis ylälinja ja oikeat mittasuhteet rungossa. Hyväasentoinen lantio ja hyvät takakulmaukset. Erinomaisen karkea turkki. Esiintyy rauhallisesti ja liikkuu hyvällä askeleella."

Molemmat pojat siis esiintyivät paras uros kehässä ja siinä saikin jännittää, mutta ei turhaan. Sisu oli loppujen lopuksi paras uros kakkonen saaden varasertin ja Sulo kolmonen! Erityisen iloinen ja ylpeä olen Sisun hienosta päivästä. Himpulasta on kehittynyt erittäin tyylikäs koira. Vähän vielä massaa lisää ja meillä on taivas rajana :) 



Seuraavaksi meillä oli Sulon kanssa ohjelmassa mäyräkoirien erikoisnäyttely Kirkkonummella 6. huhtikuuta. Paikalla oli kaikkiaan 59 mäyräkoiraa eli kisa ei missään vaiheessa tuntunut helpolta jutulta ja vastusta löytyi.

Sulon tuomaroi Tiina Tulos, joka sijoitti Sulon junnu luokan voittoon ERIllä ja SA:lla. Arvostelu kuului näin:

"Ryhdikkäästi liikkuva, pitkärunkoinen uros. kaunis pitkä pää. Hyvä eturinta. Kaunis kaula. Hyvä rintakehän pituus. Vahva takaosa. Liikkuu hyvällä askeleella. Hyvä karva."

Paras uros kehässä Sulo sijoittui hienosti kakkoseksi saaden varasertin.

Tämän postauksen kuvat tuolta mäykkyerkkarista. Suloa handlasi Marjut, jälleen todella hienosti. 


Show jatkuu huomenna Lahdessa kv näyttelyssä. Toivottavasti vanha kotikaupunki on meille hyvä paikka kisata ja saadaan taas kertoa hienoista tuloksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti