sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Syksyn viimeiset mökkeilyt

 Tänään käytiin laittamassa mökki talviunille. Hassua miten joka vuosi aina myöhemmin ja myöhemmin pääsee vielä loistavasti veneilleen mökille saareen.

 Sulollekin on veneily tullut kesän myötä tutuksi ja nyt jo ihan reippaasti istutaan veneen penkillä kun keväällä vielä kyyhötettiin lattialla.


Tutkat kun puetaan kotona päälle, koko lauma kipittää kiltisti autohäkkiin tietäen että nyt on tiedossa jotain kivaa.
Mökki reissut on koirille yhtä juhlaa ja on ihan mahtava katsella sitä riemua millä nuo painaa pitkin mäkiä ja maita.
Sulolla on maastoväritys kohdallaan kuivaan heinään jota mökin ympäristössä on.
Jottei reissu mennyt ihan huvin piikkiin, saipahan nuo koirat pari ajoakin aikaiseksi. Ensimmäisessä taisi Sisu ajaa peurat uimasille jääden itse (onneksi) rannalle ruikuttamaan.

Ja kuten aina silloin kun pitäisi kotiin lähteä, tapahtuu jotain. Tällä kertaa koko porukka otti jokin elukan ajoon ja kaikkien antaessa hienosti ääntä painelivat saaren toiseen päähän.

Ajettavana taisi olla jänöjussi, koska havaintoa mistään isommasta ei tehty. Ensin takaisin tuli Nadi, hetken päästä väsähtänyt Sulo, mutta Sisu vaan jatkoi ja jatkoi.Ajon kestettyä jo toista tuntia piti koira mennä hakemaan pois jotta päästiin kotimatkalle viluisten lasten kanssa. Hienon ajon päätteeksi koiralle pisteet myös hallittavuudesta kytkettäessä.
Nyt on siis pistetty mökkikausi pakettiin tältä vuodelta. Nyt toivotaan vaan kunnon jäitä talveksi että päästään talvellakin käväsemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti