lauantai 17. marraskuuta 2012

Viikolla tapahtunutta...jäljestystä ja ajoa.

 Tällä viikolla on taas Sisulla ollut mukavasti aktiviteettia, niin jäljestyksen kun ajonkin saralla.
Sisu pääsi ensimmäiseen "virkatehtäväänsä" kolaripeuran jäljille ja Lauantain peurajahdissa saatiin taas tulosta mukavasti.
"Suurriistavirka-apu (SRVA) on riistanhoitoyhdistysten ylläpitämä organisaatio, joka välittää poliisille metsästäjien virka-apua suurriistakonflikteissa.
Poliisi tarvitsee vapaaehtoisten metsästäjien ja koiranohjaajien apua esimerkiksi kolarissa loukkaantuneiden hirvien ja suurpetojen jäljestämisessä sekä asutuksen lähelle eksyneiden suurpetojen karkottamisessa. Metsästäjät huolehtivat, että eläinsuojelulain velvoitteet täyttyvät – avuttomassa tilassa olevaa eläintä ei jätetä oman onnensa nojaan.

SRVA-tilanteiden hoitaminen vaatii kokeneen koiranohjaajan ja koiran. Koirat ovatkin tärkein työkalu tilanteiden hoitamisessa."

(lähde: www.riista.fi)


Sisu innokkaana lähdössä jäljestystehtävään.
Keskiviikko iltana seitsemän maissa tuli puhelu peurakolarista, jossa peura oli juossut metsään. Tällä kertaa puhelu tuli paikalle osuneelta tuttavalta. Monesti tutut ennättävätkin soittaa itse ennen poliisia. Ei muuta kun koiralle valjaat ja jälkiliina ja menoksi.
Kolaripaikalla sisu otti tilanteen välittömästi haltuun, eikä tilanteessa häirinnyt ensikertalaista hälinä tai vilkkuvat siniset valot. Innosta vinkuen lähti jäljestys käyntiin ja eteni hienosti pimeässä metsässä. Loppujen lopuksi Sisun urakka päättyi kolmi metrisen ojan varteen jonka yli peura oli mennyt ja koska oltiin jo toisen seuran mailla, jatkoivat he ojan toiselta puolelta.
Hieno debyytti koiralle "virkatehtäviin"!
Sisu, tämän päiväinen kaato ja ampuja Veikko Kallio


Lauantaina oli vuorossa taas peurajahti.Sisun lisäksi jahtiin tuli vierailevaksi tähdeksi Sisun emä Skidi (CurlyCo Singing Fox).
Jahdin aikana saatiin useampi hieno ajo aikaiseksi, ja niin harmittavan lähellä oli saada ensimmäinen kaato myös Skidille.
Sisulle saatiin hienosti toinen kaato, tällä kertaa peuravasa. Dramatiikkaakaan ei tilanteesta puuttunut, kun jo kuolleeksi luultu peura pomppasikin pystyyn ampujan mennessä pistämään ja otti hatkat. Ajon päälle Sisu siis pääsi vielä jäljestämäänkin. Loppujen lopuksi peura löytyi noin sadan metrin päästä.

Väsynyt maastonakki
Hieno viikko taas takana. Sisu on nyt ilmoitettu ajokokeeseen ensi kuun alkuun ja näillä näytöillä näyttää varsin hyvältä. hyvillä mielin huomenna mökille kirmailemaan mikäli sää sallii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti