sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Iloa ja pettymyksiä...

Viikonloppu vilahti tällä kertaa ajokokeiden tunnelmissa. Tunne skaala oli laaja. Omalta osaltani sain kokea niin iloa onnistumisesta kuin sen pettymyksenkin kun kaikki ei mennytkään odotusten mukaan.
Launataina oli ensin vuorossa meidän isännän ensimmäinen koetuomarointi, sekä Sisun ja Sulon emän Skidin koestartti. Tupla jännitys ja tsempit siis.
Skidi käynnistyi hitaasti mutta vauhtiin päästyään saikin tehtyä pari ajoa joista ensimmäinen varsin mallikas. Kokonaisuudessaan ihan kelpo suoritus. Tulokset julkistetaan vasta kun ne ovat virallisia, ylituomarin tapaamisen jälkeen.
Ensimmäinen arvostelukin sujui isännältä hienosti. Muutama vaikea paikka tuli eteen mutta, niiissä tukea ja opastusta löytyi ylituomarina kokeessa toimivalta Kai Nybonnilta. Tästä on hyvä jatkaa ensi syksynä myös näitä tuomarointeja. Itsekkin hieman pyörittelen ajatusta tuomarikortin suorittamisesta ensi syksynä, mutta katsellaan miten aika antaa periksi kaiken muun hässäkän keskellä. Ensi syksynä kuitenkin lasten päiväkodin aloittamisen kanssa tulee olemaan totuttelua uuteen arkeen.


Sunnuntaina sitten lähti Sisu kokeilemaan, paranisiko se polvi tällä kertaa pojasta! Noh, ei parantunut tällä kertaa, vaan kyllä se mamma veti pidemmän korren :) Jostain syystä Sisu ei oikein saanut hommaa luistamaan ja pahaksi onneksi se suunnilleen ainut kunnon ajontynkä lopahti ojan varteen. Tuossa tietysti positiivista oli että, koira jätti ajon sikseen koska, todennäköisesti jos se olisi ajoa jatkanut lähtien ylittämään noin kolmi metristä ojaa, olisi se ollut sen viimeinen ajo. Virtaava oja oli reunoilta ohuelti jäässä mutta keskeltä sula. Jää ei olisi edes Sisua kantanut. Noin sadan metrin matkalta Sisu oli hakenut ylityspaikkaa mutta, koska ei sitä löytänyt jätti ajon sikseen!

Tuloksesta viis, kunhan koira on turvallisesti kotona. Vaikka myöntää täytyy että, kyllä se hieman harmittaa että, koe meni niin plörinäksi. Varsinkin kun itse tietää että onnistuessaan olisi mahdollisuus siihen ykköseenkin. Noh, tällästä tämä on ja tässä on niin monta muuttuvaa tekijää että, mitä vaa voi tapahtua. Tämä oli nyt tämän kauden viimeinen koe ja tästä on hyvä kuitenkin jatkaa kohti ensi syksyä ja uusia koitoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti