maanantai 7. tammikuuta 2013

Uuden vuoden kuulumisia...

 Joulukuu mennä hujahti ohitse kaikessa hiljaisuudessa. Messarin jälkeen ei enää ollutkaan meillä näyttelyitä ja vuoden viimeinen ajokoekin peruttiiin lumitilanteen vuoksi. Lunta tulikin ennen joulua sen verran paljon että ajohommat sai hetkeksi unohtaa ja olimme jo siinä uskossa että seuraavan kerran ensi syksynä.
Joulunaika sujui rauhallisesti kotona lepäillen myös koirien osalta. Heti joulun jälkeen sää muuttui todella hurjasti täällä eteläisessä suomessa ja vettä satoi muutaman päivän ihan kaatamalla. Tämä teki hyvää lumitilanteelle siinä mielessä, että lumet on huvennut melkoisesti ja hanki taas siinä korkeudessa että päästään taas tositoimiinkin.

Loppiaisena miehet pääsi taas pitämään yhteisjahdin. tarkoitus oli ajattaa sekä Sisulla että Sulolla, mutta koska hanki pakkasen johdosta oli niin kovaa ja Sulo raskaampana ei pysynyt hangen päällä, ei sitä voinut pistää ajoon koska lumi olisi todennäköisesti rikkonut tassut. Näin ollen Sisu sai kevyempänä hoitaa hommat yksin.
Ja mallikkaastihan tuo homman taas hoitikin. Otti ajoon peuralehmän kahden vasan kanssa ja ajoi niitä hienosti reilun puolen tunnin ajan kunnes kuului ensimmäinen laukaus. Isännän poika pääsi tekemään elämänsä ensimmäisen kaadon oman koiran ajosta! Huippu fiilis kaikille!

Sisu ei kaadosta välittänyt vaan jatkoi sitkeästi vielä lehmän ja toisen vasan perässä ja hetken päästä kuului toinen laukaus. Nyt päätti Sisukin kävästä tarkastamassa mitä tuli saaliiksi ja iloisesti häntää heiluttaen se vastaanotti ampujan kaadolle. Sisulla on siitä mahtava luonne että ihmiselle se ei ole äreä missään tilanteessa ja kaadollekkin saa tulla kaikessa rauhassa. Toinen koira on sitten eri asia ja sille kyllä näytetään kenen kaadosta on kyse.
Ensi viikonloppuna onkin tiedossa taas koejuttuja. Sisu sekä mamma koira Skidi starttaavat molemmat kokeessa vielä kerran tälle kaudelle. Toivottavasti sääolosuhteet pysyvät suotuisina ja sorkkaa löytyy. Sisulle olisi hakusessa vähintään se toinen kakkonen että päästäisiin näyttelyssä käyttöluokkaan. Toki mieluisin olisi se ykkönen varastoon ensi syksyä varten jolloin metsästetään tosissaan tuloksia valion arvoa varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti