torstai 31. tammikuuta 2013

Turku Top Dog Show 2013

 Lauantai 19.1 valkeni hyytävän kylmänä, pakkasmittari näytti oaikoitelleen reilua 30 pakkasastetta! Hrrrr...Edessä oli kuitenkin näyttelypäivä Turussa Top Dog Showssa, eli ei muuta kuin tavarat reppuun ja eväät mukaa ja matkaan!

 
Sulolla oli edessä ensimmäinen virallinen näyttely junioriluokassa. Jännitti kovasti, sillä kisasta ei tulisi missään nimessä helppo ja karkeakarvaisia mäyräkoiria oli ilmoitettu kehään yhteensä 29 kappaletta, juniori uroksiakin pelkästään jo kahdeksan.
 
Handleriapuna meillä oli jälleen messaristakin joulukuulta tuttu Marjut, ja hän saikin viedä Sulon kehään koska hänen kanssaan häntä pysyi kohtuullisen alhaalla. Sulon esiintyminen sujui varsin mallikkaasti kehässä ja laatuarvosteluna pikku-ukko sai Erin. Luokan edetessä ilmeni että erit ei todellakaan irronnut irlantilaiselta Marion Finneyltä ilmaiseksi vaan hän jakoi niitä vain sen todella ansatsevalle koiralle. junioriluokan kahdeksasta uroksesta vain yksi Sulon lisäksi sai erin.
 
Kilpailuluokassa kisa oli kova ja tuomari punnitsi pitkään voittajaa Sulon ja sen toisen erin saaneen koiran välillä. Lopuksi vaaka kallistui sen toisen koiran puoleen ja Sulo oli siis kakkonen saaden myös SA:n. Hieno saavutus pieneltä mieheltä varsinkin kun erit ja sa:t oli tällä tuomarilla todella tiukassa ja ne piti ansaita. edes kaikille luokkavoittajille ei sa:ta irronnut. Lisäksi tuo toinen uros oli lopulta rotunsa kaunein eli eipä sulo tosiaan huonolle koiralle hävinnyt! Sulon velikoira Veli oli hienosti kilpailuluokan kolmonen saaden EH:n.

Tässä vielä Marion Finneyn kirjallinen arvostelu Sulosta:

Very nice red dog. Lot of quality. Nice head and exp. Good bones. Strong movement.
 
 
 
Junnunartuissa Sulon sisko Tytti (CurlyCo Very Very Fox)  teki erinomaista työtä ollen ykkönen saaden erin ja sa:n ja loppujen lopuksi sijoittui paras narttu kakkoseksi saaden sertin. Ihan mahtava tulos 9kk ikäiseltä nuorelta neidiltä!
 
Kasvattaja ryhmän esiintyminen ei ihan meinannut mennä ihan kuin strömsössä, sillä Sulo oli palavasti rakastunut siskoonsa Tyttiin. Muut nartut ei kiinnostaneet mutta Tytti oli niin ihana että sai nuoren miehen aivan pois raiteiltaan! Ei onnistunut kulku Tytin edellä eikä perässä. Jotenkin kuitenkin selvisimme kehässä ja tuomari antoi kunnia palkinnon ja olimme  rotumme paras kasvattaja ryhmä.
 
 
Päivä huipentui ryhmäkehiin isossa kehässä. Meidän porukasta siellä esiintyi Nessa ryhmässä kahdeksan ja meidän karkkareiden kasvattajaryhmä. Ilman sijoituksia tällä kertaa mutta hienosti esiinnytty kaikilta kuitenkin.
 
 
Mukana Turussa CurlyCo koirista olivat Sulon, Tytin ja Velin lisäksi myös Olivia ja Twiga, sekä irlannin vesispanieli Nessa.
 
Kaikki CurlyCo tiimin upeat tulokset voit katsoa tästä. Kannattaa kurkata myös ryhmästä 8 Irlannin vasispanieli Nessan upeat tulokset!
 
Hieno päivä, kaikin puolin. Meillä oli taas kerran mukavaa, on kyllä ilo saada olla osa näin hauskaa ja mahtavaa tiimiä! Kaikkia kannustetaan ja jokaisen koiran puolesta iloitaan ja osataan arvostaa voittajaa myös vaikkei se olisikaan kukaan meidän koirista. Ja huumoria unohtamatta, meillä on aina tosi hauskaa. Sarille täytyy antaa kyllä täydet pisteet siitä, miten on kasvattajana saanut ihmiset innostumaan erilaisista harrastusmuodoista, kokeista näyttelyihin, koska suuri merkitys on sillä miten hän opastaa ja neuvoo ottaen huomioon, ettei kukaan voi osata ilman opastusta!

Nyt on siis vuoden 2013 näyttely taival startattu ja tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti uusia haasteita!
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti